20 Sep, 2020

PROVA CANGUR: 16 MARÇ 2017

Els alumnes del nostre centre van participar el passat dia 16 de març en la Prova Cangur, convocada per la Societat Catalana de Matemàtiques, i organitzada per les respectives comissions balear, valenciana i catalana en els següents nivells:  3r d’ESO, 4t d’ESO, 1r  de Batxillerat.
 
 
És una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar l'aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes. La prova consta de 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema.

Els enunciats els prepara, en una reunió internacional, l'associació Le Kangourou sans Frontières.

Llavors els participants d'arreu d'Europa i d'altres països del món es plantegen els mateixos problemes i tenen un temps d'una hora i un quart per intentar resoldre'ls.

Els alumnes de 3r d'ESO varen fer la prova al centre. Per altra banda, aquest curs com el passat, se’ns va concedir que els alumnes  de 4t d’ESO i de Batxillerat poguessin fer la prova a l’IEC (Institut d'Estudis Catalans). Poder compartir la celebració de la Prova Cangur amb alumnes de molts centres, va resultar enriquidor i alhora motivador, a més li va donar un caire festiu a la jornada matemàtica.

Us adjuntem  un enllaç al diari digital de La Vanguardia on hi surten alguns alumnes del nostre centre fent reflexions sobre algunes de les preguntes i respostes de la Prova Cangur: