20 Sep, 2020

PROVA CANGUR: 7 ABRIL 2016

Els alumnes del nostre centre van participar el passat dia 7 d'abril en la Prova Cangur, convocada per la Societat Catalana de Matemàtiques, i organitzada per les respectives comissions balear, valenciana i catalana en els següents nivells:  3r d’ESO, 4t d’ESO, 1r i 2n de Batxillerat.

És una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar l'aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes. La prova consta de 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema.

Els enunciats els prepara, en una reunió internacional, l'associació Le Kangourou sans Frontières.

 

Llavors els participants d'arreu d'Europa i d'altres països del món es plantegen els mateixos problemes i tenen un temps d'una hora i un quart per intentar resoldre'ls.

Els alumnes de 3r d'ESO varen fer la prova al centre. Per altra banda, aquest curs, se’ns va concedir que els alumnes  de 4t d’ESO i de Batxillerat poguessin fer la prova a l’IEC(Institut d'Estudis Catalans).

Poder compartir la celebració de la Prova Cangur amb alumnes de molts centres, va resultar enriquidor i alhora motivador, a més li va donar un caire festiu a la jornada matemàtica.