04 Apr, 2020

21a SETMANA DE LA CIÈNCIA. Curs 2016-2017

La setmana de la ciència està dedicada a les llegums, la cartografia i la relació global/local. A l’institut, la celebració ha coincidit amb els dies lectius de dilluns 14 a divendres 18 i del 21 dilluns al 25 divendres.

​​​​​​

 


1r d’ESO: Experiments al laboratori sobre densitat i fluids no Newtonians:  els alumnes de 1r d’ESO van fer pràctiques al laboratori  conduïdes per alumnes de batxillerat.

     

     


2n d’ESO: Xerrada al centre pel Marc Boada:"El millor invent de l’història, la bombeta!”

  


3r d’ ESO: Visita al Museu de les Matemàtiques de Cornellà (MMACA) i posteriorment  realització en grups de gimcana sobre Geometria pel parc de Can Mercader

   

   

 


4t d’ESO Matemàtiques: Xerrada divulgativa “ La Màgia i les matemàtiques i viceversa”. A càrrec del Sergio Belmonte.

   

   


4t d’ESO Tecnologia: Exposició de projectes d'iniciació a la robòtica i programació dels alumnes de 4t d’ESO adreçat als alumnes de 3r d'ESO.

   


Grup Horitzó: Creació de trencaclosques, memory i jocs per pensar pels alumnes de la USEE.Confecció de mapes fets amb xuxes.​​​​

  

   

    


1r BTX: Xerrades i tallers sobre Criptografia a càrrec de l’Oscar Font: Alan Turing i la màquina Enigma. Codis Secrets.

 

  

   

 

Conferència  CRP: ITER, el camí cap a l'energia de fusió.


2n BTX: Els alumnes de la Modalitat Tecnologia Industrial de 1r i 2n de Batxillerat han realitzat una visita a la Central Tèrmica de Cicle Combinat Sant Adrià de Besós.

   

   

 

Xerrada Taller : Estadístiques Curioses a la Universitat de Barcelona.

   

   

 

Els alumnes de 2n del batxillerat científic van tenir l'ocasió de realitzar una electroforesi de mostres d'ADN d'embrió de ratolí al laboratori de l'institut. La pràctica va ser dirigida per dos investigadors que es van desplaçar fins al nostre centre. Ha estat una experiència molt interessant que hem pogut analitzar posteriorment a l'aula.

   

     

      


1-Photocall a la entrada del centre  + hashtags

2-Nombres, signes, lletres matemàtics de colors

3-Eines i materials.

4-Taula periòdica

5-Racó de les noticies sobre ciència

6-Fases lunars