20 Jan, 2021

SETMANA CULTURAL 2017-18

Arran de la festivitat de Sant Jordi, el centre va celebrar la setmana cultural amb un conjunt d'activitats que pretenien apropar els nostres alumnes al món de les llengües, la història, la literatura i les arts.

L’alumnat de batxillerat va visitar les restes arqueològiques de l'antiga ciutat d'Empúries per tal de conèixer l'evolució de l'antic port comercial durant les dues etapes de l'època clàssica. A més, va gaudir de les escultures, de l’aixovar i d’altres restes mobiliàries que s’exposaven en el museu.

 

La càpsula del temps ens va portar a l'època medieval on joglars i rondallaires van compartir amb els alumnes l'experiència de viure en aquells segles. Els alumnes de segon de l'ESO van ser els escollits per endinsar-se en els costums i formes de vida medievals.

Paraula, fotografia i pintura és una combinació ideal perquè els nostres alumnes de tercer coneguin la diversitat de canals que tenen a l’abast per fer arribar un missatge. El centre excursionista Puig Castelar ens va rebre per mostrar-nos l'obra del "Picasso llatinoamericà", O. Guayasamín, que empra l'art com a eina de lluita contra la violència i la injustícia cap als indígenes, pobres, negres i dèbils. Un cant que fou acompanyat per dos artistes colomencs: Joan Guerrero, amb la fotografia, i Joan Carles Ferrer, amb l’escriptura.

Com cada any, els alumnes de quart d’ESO van viatjar a la bella Itàlia. Van tornar amb increïbles instantànies, algunes de les quals es van seleccionar i es van recopilar per compartir amb la resta de membres de la comunitat educativa.

 

Continuem amb la narració de les experiències que ens va portar la setmana cultural prèvia a Sant Jordi. Com vam esmentar, aquestes jornades van cercar un apropament major de les llengües i la literatura cap als nostres alumnes. Així doncs, fer una escapada a Colliure setanta-nou anys després de la mort de Machado era una cita inqüestionable i plena de màgia. Colliure és un petit municipi marítim a trenta quilòmetres de la frontera amb Catalunya on al 1939 arribà Machado amb sa mare i amb el seu germà per morir dies més tard. Els alumnes de batxillerat van visitar la tomba del poeta de la Generación del 98 com a petit homenatge a aquest gran artista símbol de la República i víctima del feixisme.  

 

Els alumnes de tercer van poder demostrar les seves habilitats damunt de l’escenari amb un karaoke musical on, fins i tot, alguns dels nostres professors es van animar a cantar en anglès. Tota una experiència! 

 

I amb l’arribada del 23 d’abril, va tenir lloc l’acte commemoratiu de Sant Jordi. Els alumnes de Batxillerat van ser els responsables de muntar les paradetes de venda de roses. La festa va continuar al gimnàs on el jovent més artista va dur a terme activitats musicals, instrumentals i de cant. Un dia molt emotiu que va tenir com a moment clau els premis del concurs d’escriptura on les caps de departament de català, castellà i anglès van ser les responsables de lliurar els premis als millors relats de cada curs.  I amb tots aquests ingredients van acomiadar les jornades de literatura a l’institut Numància!