25 Sep, 2020

3r ESO visita The Zone of Hope

L’alumnat de 3r d’ESO ha visitat l’exposició THE ZONE OF HOPE, EL FUTUR NO ESTÀ ESCRIT organitzada per Aigües de Barcelona. Durant tot un matí els participants vam viure els efectes del CANVI CLIMÀTIC mitjançant la tecnologia de realitat virtual immersiva.

 

L’activitat s’emmarca en els continguts curriculars de 3r d’ESO relacionats amb el medi ambient i la sostenibilitat.

 

 

Ens van equipar amb motxilla, ulleres i sensors a braços i cames i vam transformar-nos en una mena d’astronautes. Així equipats, ens vam traslladar a un hipotètic futur, no massa llunyà, que ens va mostrar les conseqüències que pot tenir l’activitat humana sobre el clima si no comencem a fer alguna cosa per aturar-ho. Vam viure la desaparició de les glaceres, els problemes dels ossos polars, l’augment de temperatura, la manca d’aigua als embassaments i una Barcelona inundada on els vehicles eren vaixells que navegaven pel Paral·lel.

L’activitat es va complementar amb una gimcana a la plaça de la Catedral. El circuit a seguir per trobar les proves estava configurat en un mapa contingut en una tablet que es va facilitar a l’alumnat. Es van fer equips que van anar resolent 24 proves interactives.