24 Jun, 2019

Jornada de donació de sang

El proper DIJOUS 20 de DESEMBRE el nostre centre ha organitzat, gràcies a la col·laboració de l’alumnat de 3r del Grup Horitzó i de les professores implicades en el projecte, una jornada de DONACIÓ DE SANG que durà a terme el Banc de Sang i Teixits.  

Podreu col·laborar-hi al llarg de tot al matí a la biblioteca del centre.

 

Per què cal donar sang?

Malgrat els avenços científics i tecnològics, la sang no es pot fabricar. És per això que la donació voluntària i altruista és encara l'única via per obtenir tota la sang necessària per atendre tots els malalts de Catalunya. De fet, es calcula que diàriament es necessiten entre 800 i 1.000 donacions de sang.

En certes èpoques de l'any, com per exemple l'estiu, s'han de fer molts esforços per aconseguir les donacions necessàries. A més, al banc de sang hi ha d'haver reserves per si hi ha una gran emergència. La situació òptima és tenir sang per a 7-9 dies de consum, i això no sempre s'aconsegueix.

Per poder donar sang només cal pesar 50 quilos o més i ser major d'edat. Els homes poden donar-ne quatre cops l'any i les dones, tres, i se'n pot donar fins als 70 anys.